Belzhar – Meg Wolitzer

belzhar_1_fullsizeA induce în eroare este ceva bun atunci când vorbim despre o carte? Adică, a face referință că ceva s-a întâmplat, ca mai apoi să arunci adevărul în fața cititorului? Să îl faci să se simtă ca și cum tot ceea ce a construit în mintea lui să se întoarcă cu fundul în sus? Nu reușesc să mă decid dacă este o tehnică care merită criticată dur sau dacă merită întâmpinată cu aplauze.

quote 1Acesta este Belzhar. Lumea în care se regăsesc cei pierduți. Și prin cei pierduți vreau să spun copiii care au trecut prin ceva care i-a marcat și care i-a făcut să se închidă în ei înșiși, „într-un clopot de sticlă”.

Această carte ne-o prezintă pe Jam Gallahue, o adolescentă care este într-o stare de șoc după moartea iubitului ei. Din acestă cauză, este trimisă la o școală pentru copii „fragili”, unde este acceptată la un curs foarte neobișnuit care îi va schimba viața și o va ajuta să meargă mai departe. Nu pot să spun mai multe amănunte deoarece aș putea, fără să vreau, să stric acea atmosferă de suspans care te urmărește la fiecare pas prin minunata poveste a fetei.quote 2

Este un roman foarte ușor de citit. Eu l-am citit în aproximativ două zile, ceea ce înseamnă că ma acaparat destul de mult. Are undeva la 300 de pagini, dar are un scris destul de măricel. Ceea ce vreau să spun în aceste câteva rânduri e că este o carte ușoară căreia nu îi lipsește suspansul, un element foarte important pentru mine.

Vă recomand sincer acest roman. Dacă sunteți iubitori de lectură, ar trebui să figureze pe lista voastră de to read. Și cam atât am de spus.

Pe data viitoare! 🙂

http://www.perpetualpageturner.com/2014/09/but-theres-always-something-else-at-the-end.html

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s