5 superstiții explicate

Căutând ceva de scris pe blog, am găsit un articol mai vechi prin arhiva mea. Acum aproximativ un an am scris acest articol pe baza unei cărți de superstiții.

1. Încrucişatul degetelor când mințim

   Are de-a face cu protecția oferită de semnalul crucii. Totuşi, are efect doar în cazul minciunilor nevinovate. Se pare că originea acestei superstiții este recentă: jumătatea secolului trecut.

2. Datul cu banul

   Recurgerea la o monedă pentru a decide soarta – sau în seama cui cădea partea nefastă a monedei – ne duce în vremurile lui Iulius Cezar. Cine alegea bustul lui Cezar de pe moneda ieşea învingător dacă, dupa ce o arunca în aer, moneda cădea cu fața în sus.

3. Țiuitul urechilor

   Sau, în altă versiune, ne ard obrajii atunci când cineva vorbeşte despre noi, de obicei de rău. Totuşi, este posibil să ne vorbească şi de bine, daca ne țiuie urechea stângă. Credința datează din anul 77 d.C. şi a fost consemnată de istoricul roman Pliniu cel Batran.

4. Vinul vărsat pe fața de masă albă

   Este singura derogare de la irosirea lichidului „de sânge” care aduce noroc, cu condiția să nu se uite că, şi în acest caz, trebuie înmuiat degetul în vinul vărsat şi frecat după ureche (pentru orice eventualitate).

5. Piciorul drept: Călcatul în excremente

   Dacă ni se întamplă să călcăm cu piciorul drept în excremente de animal, vom fi extrem de norocoşi. Doar să nu facem într-adins…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s