Baia de Fier, Gorj

 Înainte să pornim spre Transalpina, eu și mama ne-am gândit: „Ce-ar fi dacă am face un mic ocol. Dacă tot suntem în zonă, să vizităm și Cheile Turzii. Mai vedem și noi alte chei, că de Cheile Bicazului m-am plictisit.”

   Așa se face că, în jurul orei 8, am urcat bagajele în mașină și am schimbat puțin traseul.Baia de fier, Gorj Sincer, nu am mai fost în chei în care se merge pe jos (de fapt, nu am fost decât în doua chei în care se merge cu mașina). A fost interesant traseul, mai ales faptul că acea cărare pe care trebuia să o urmezi uneori se îngusta atât de tare încât trebuia să te ții de o sfoară pusă acolo special și din când în când mai trebuia să treci și un pod. Oricum, nu am reușit să ajungem la sfârșit deoarece, după cum a spus mama: „Dacă o să te oprești să faci poze din 2 în 2 minute, nu ajungem nici mâine pe Transalpina”. Astfel, când am ajuns la cel de al patrulea pod, ne-am întors la mașină. Am băut o cafea, am mâncat ceva și am pornit spre Transalpina.
   Nu știu cum, dar de obicei trebuie să am parte și de puțin ghinion. Astfel că, atunci când am ajuns pe Transalpina era o ceață de nu vedeai nici la 3 metri în față.
Baia de fier, GorjPartea nașpa nu a fost faptul că nu vedeam nimic după bara de protecție de lângă drum, ci faptul că trebuia să stau cu ochii atenți la drum ca să nu ieșim de pe șosea. Și da, conducea mama care nu era deloc îngrijorată de ceață, ea mai mult certându-se cu cel care era în spatele nostru și care vroia să ne caute în portbagaj.
   În sfârșit, am ajuns la Baia de Fier unde am căutat o pensiune cu camere disponibile. Am avut noroc din prima. Am mers la Pensiunea Andreea unde am găsit o cameră ca de hotel, pentru două persoane, la doar 100 lei/noapte. Și mai avea și restaurant unde puteai să mănânci când vrei. 🙂 După ce ne-am întâlnit cu patroana pensiunii și am făcut cunoștință, am mers și am mâncat ceva, după care care ne-am băgat la somn.
Baia de fier, GorjBaia de fier, GorjBaia de fier, GorjBaia de fier, GorjBaia de fier, GorjBaia de fier, GorjBaia de fier, GorjBaia de fier, Gorj
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s