Orașul Tulcea

Cu gândul la mare, am pornit spre zona Dobrogei. Primul popas este la Tulcea, un oraș din DeTulcealta Dunării. La prima vedere, sau la a doua, pare un fel de Veneția de România, multă apă. Dar, adevărul este că nu e chiar așa cum mi-am închipuit.

Primul lucru pe care l-am făcut a fost să parcăm mașina și am ieșit să inspectăm faleza. Am observat zeci de nave și bărci care așteptau de-a lungul fășiei de pământ în timp ce Dunărea curgea lină. Am fost surprinsă să văd o autogară, o gară și un port in același loc, mai lipsea doar un aeroport pentru a avea toate metodele de deplasare (aeroportul era la 20 KM, deci nu prea departe).
Am intrat pe ușa Acvariului de la Tulcea o oră mai târziu. Este un loc minunat, și spun asta fără să exagerez. Mii de specii de pești mi-au zâmbit și am vizitat câteva peisaje ce s-au animat imediat ce m-am apropiat de ele. În conluzie, dacă ajungeți prin zonă trebuie neapărat să vizitați Acvariul.
TulceaUrmătorul lucru pe care l-am făcut a fost să mâncăm. Eu am vrut să luăm masa la hotelul unde urma să ne cazăm, Hotel Insula care se află deasupra unui ochi de apă. Așa am ajuns să așteptăm o oră jumătate ca să mâncăm ceva. Înțeleg, erau foarte ocupați, aveau mulți clienți, măcar mâncarea a fost bună (dar ce poți greși când faci o salată?).
Poate am avut eu ghinion dar atunci când am mers la masa de seară am avut parte de un atac în masă al țânțarilor. Părinții mei au fost cu 8 săptămâni mai înainte tot în același loc și au spus că a fost superb, deci cred că eu nu am pic de noroc.
A doua zi am mers într-o plimbare în port. Am văzut pentru prima oară cum pleacă un „micuț” vas de croazieră cu vreo patru punți. A fost interesantă partea când s-a întors la 90 de grade și am avut impresia că se va răsturna. Pentru a mai trece timpul (mama era la o ședință și nu prea aveam ce face) am mers la un mall. Am încercat să pierd cât mai mult timpul și astfel am ajuns să mă holbez la aragazele din Altex. Ciudaaat… Mall-ul are destul de multe magazine, are H&M, Domo, Altex și alte magazine mai mici.
În concluzie: a fost interesant, dar nu vă recomand să stați foarte mult în această zonă deaorece devine plictisitor. Poate nu reușesc eu să găsesc ceva amuzant sau distractiv, poate am ghinion, dar asta este părerea mea.

TulceaTulcea

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s